Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
İndirimli Ürünler
Kahve Aboneliği
KAHVENİ BUL
Aradığın kahveyi 4 adımda öğren
KENDİ SETİNİ OLUŞTUR
Hediye setini kendin oluştur
Kahve.com Eğlence
Kahve.com TV
Kahve.com Radyo
Kahve.com Akademi
Oku
İndirimli Ürünler
Tümünü Gör
% 30 İndirim
Peşin Fiyatına 3 Taksit İmkanı
Hediyeli
% 20 İndirim
Peşin Fiyatına 3 Taksit İmkanı
% 30 İndirim
Peşin Fiyatına 3 Taksit İmkanı
Hediyeli
% 20 İndirim
Peşin Fiyatına 3 Taksit İmkanı
6.499,00 TL
5.199,20 TL

En İyi Dünya Kahveleri ve Kahve Aksesuarları: Kahve.com


Kahve ve Çeşitleri

Kahve tüm dünyada yaygın bir şekilde tüketilen içeceklerin başında yer alır. Kahve.com olarak 25’den fazla ülkede 70’den fazla yörenin kahvelerini siz kahve severler ile buluşturmayı misyon edinmiş durumdayız. Kahve çeşitleri ve özellikleri, genelde yetiştiği yöreye ve geçtiği işlemlere göre değişir. Kahve, belirli iklim özelliklerine ihtiyaç duyduğu için bu iklim özelliklerini taşıyan sadece Yengeç ve Oğlak dönenceleri arasındaki kısıtlı alanda yetişir. Bu bölgeye aynı zamanda kahve kuşağı ismi verilir. Kahve Çeşitleri ise temelde iki türe ayrılır. Bunlar Coffee Arabica (C. arabica) ve Robusta Coffee (C. canephora) olarak adlandırılır. Robusta kahvesi, Arabica ile karşılaştırıldığında daha acı tada sahiptir. Ancak çekirdekler daha büyüktür.


Kahve Üretimi ve İşlemleri

Dünyada yetiştirilen kahvelerin yaklaşık yüzde 75'lik kısmı Arabica kahve çekirdeği türündedir. Kahve üretiminin olduğu ülkeler şu şekilde listelenebilir: Brezilya, Kolombiya, Etiyopya, Endonezya, Yemen, Kenya, Costa Rica, Guatemala. Dünyada kahve üretimine sahip ilk beş ülke Brezilya, Vietnam, Kolombiya, Endonezya ve Etiyopya olarak sayılır. Kahvenin satın aldığımız koyu kahverengi renge kavuşması için pek çok aşamadan geçmesi gerekir. Yeşil çekirdekler olarak toplanan kahve, bir süre kurutulur. Kurutulan kahveler kavrularak işlemden geçer. Kahvenin kavrulma miktarı, sertlik derecesini ve aromasını etkiler. Kavrulan kahve taneleri, öğütme işleminin ardından demlenmeye hazır hale gelir.


Kahve Çeşitlerine ve Tadım Özelliklerine Genel Bakış

Kahve Tadım Özellikleri, genellikle kahvenin hazırlanma ve sunum şeklinde göre değişmekle birlikte pek çok farklılık gösterir. Kavrulma derecesi kahvenin tadını ve aromasını ve rengini etkilese de hazırlanma şekli ve ekipman bazen her şeyden daha önemli olabilir. Dünya çapında en yaygın olan kahve çeşidi: Espresso. Kahvenin tadı, kreması, köpüğü, yoğunluğu bölge ve yöreye göre farklılık göstermektedir.


Dünya Genelinde Kahve Tüketimi ve İlginç Bilgiler

Dünya üzerinde her gün yaklaşık olarak iki milyar fincan kahve içildiği tahmin ediliyor. Sabah erkenden uyanmak ve uyanık kalmak için bir fincan filtre kahve, öğle yemeğinden sonra bir espresso, öğleden sonra molasında bir cappucino veya bir frappe… Ülkemizde gerçekten artık çok ciddi miktard kahve tüketilmekte. Uluslararası Kahve Örgütü verilerine göre (ICO) 1991'de kahve tüketimi 90 milyon çuvaldı. Şu an ise 160 milyon çuvalı geçmekte. Şimdi size kahve hakkında bilmediğiniz birbirinden farklı pek çok bilgi vereceğiz.


Kahvenin Kökeni ve Kültürel Yaygınlığı

Kahve aslında bir tür meyve, Kavrulan aslında kahve kirazı denilen bir meyvenin çekirdeğinden ibaret. Kavurma işlemine tabi tutulan kahve çekirdekleri küçük kirazlara benzer kırmızı bir meyvenin çekirdekleridir. Bu meyveyi ısırmanız durumunda, içinde iki çekirdeğin büyüdüğü gözünüzden kaçmayacaktır. İnsanlar yüzlerce yıldır kahve içiyor ama bazıları da kahveyi yemeyi tercih ediyor. Bazı şirketler ise kahve meyvesi posasından un elde ediyor. Kek, ekmek, çikolata ve soslarda kullanılıyor. Tadı ise kahveye pek benzemiyor, çeşidine göre daha çiçekli, narenciye ve kavrulmuş meyve tadı ağır basar.


Kahve ve Dünya Ülkeleri

Bazı pahalı kahvelerin (fil, misk kedisi gibi) hayvanlara yedirilerek, bu hayvanların bağırsaklarından geçirildiğini biliyor musunuz? Kopi Luwak bu pahalı kahvelerinden biri. Kopi Luwak Endonezya'da yaşayan misk kedisi adlı bir türün dışkılarından elde edilen kahveye verilen isim. Kahve meyvesi misk kedisinin bağırsaklarından geçerken fermente olur ve daha sonra bunlar toplanıp, satılır. 500 Gr ağırlığında bir kahve 700 $’I bulabiliyor.


Kahve Sağlığa Etkiler ve Popülerlik

Kahve antioksidan… Kahve hücrelerimizin toksinler, kimyasallar ve enflamasyonla birlikte oksitlenmesini önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Kahvedeki kafein maddesi aynı zamanda insanların enerji seviyelerini ve sportif performanslarını artırır ama abartmayın. Kahve uyarıcı etkiye sahip bir içerik olduğundan eğer gereğinden fazla tüketilir ise potansiyel riskleri olabilir. Kahve uyarıcı ve etkili bir içecek olduğu için aşırı tüketiminin potansiyel riskleri bulunur dikkat etmekte fayda var.


Kahve Çekirdek Türleri

Robusto ise farklı kahve harmanlarda yoğun kullanılan ve aynı zamanda hazır granül kahvelerde bulunan bir çekirdek türüdür. Arabica Etiyopya'da keşfedilen orijinal kahve ağaçlarından günümüze kadar gelen bir tür. Kahve Etiyopya'da keçiler tarafından keşfedildiğine dair efsaneler mevcuttur. Bir efsane der ki 9. yüzyılda Kaldi isimli köylü bir keçi çobanı garipsediği bir ağacın meyvelerini yerken keçilerini görür ve tüm gece uyanık olduklarını farkeder ve enerji dolu olduklarını gözlemler. Kahvenin doğum yerinin Etiyopya olduğu konusunda pek çok otorite hem fikirdir. 


Kahvenin Tarihi ve Kültürel Yaygınlığı

Kahvenin orijinal tanımı şarap anlamında da kullanılıyordu. 15. yüzyıl itibariyle Yemen'de kahve yetiştiriliyordu. Orijinal adı "qahwah" Yemen'de şarapa verilen isimdir. İlk kafeler Ortadoğu'da açılmıştır. Etiyopya'dan çıkan kahve birçok kültürün parçasıdır. Kahve sadece evlerde değil, kamuya açık kafelerde veya kahvehanelerde içilen bir içecek olmaya başladı ve bu ilk olarak Ortadoğu'da yer aldı.


Kahve ve Coğrafi Üretim

Dünyanın bütün kahvesi çekirdek kuşağında üretilir. Kahve, oğlak ve yengeç dönenceleri arasında yer alan ve Çekirdek Kuşağı olarak isimlendirilen 50'den fazla ülke tarafından üretiliyor. Bu alana, Meksika'dan tutun Papua Yeni Gine'ye kadar geniş bir alana uzanır. Brezilya, Vietnam ve Kolombiya dünyanın en büyük kahve üreticileri arasında yer alır.


Kahve Tüketiminde Lider Ülkeler

Kişi başına en çok kahve içenler İskandinav ülkeleridir. ICO'ya göre kişi başına en çok kahveyi Finlandiya vatandaşları tüketiyor. Finlandiya kişi başı ortalama 12 kilo kahve ile tüketim anlamında başı çekmektedir. Finlandiya'yı kişi başına 9,9 kiloyla Norveç takip eder, 9 kiloyla İzlanda üçüncü, 8,7 kiloyla Danimarka dördüncü ve 8,2 kiloyla İsveç 5. en yoğun kahve tüketen ülke olma özelliğini taşır gelir.


Çay ve Kahve Tercihi

Çay - Kahve mücadelesinin galibi hangisi daha fazla tüketilir? İngiltere Kahve Birliği'ne göre her gün iki milyar fincan tüketilen kahve, "dünyanın en popüler içeceği" haline gelmiş durumdadır. Kahve üretimi ağırlık açısından çay üretiminden daha fazla, ama bir fincan içecek yapmak için daha çok kahve gerektiği de gözden kaçırılmamalı. Dünyanın en kalabalık ülkeleri Çin ve Hindistan'da gözde içecek çaydır. Kahve Amerika kıtası ve Avrupa kıtasında yaygın olarak tüketilirken, Asya'nın ve eski Sovyetler Birliği'nin çoğunda çay tüketimi daha yoğundur.


Kahve Tarifleri: Sıcak, Soğuk, Aromalı ve Dahası

Kahve severler için birbirinden farklı tarifler sunan Kahve.com, sıcak, soğuk, aromalı ve daha birçok tarifiyle damakları şenlendiriyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen soğuk kahve yapımı, serinletici ve enerji verici özelliğiyle öne çıkıyor. Soğuk kahve tarifleri arasında en popüler olanı ise "cold brew" olarak bilinen soğuk demleme yöntemi. Bu yöntemde, öğütülmüş kahve çekirdekleri soğuk suyla uzun bir süre demleniyor ve ardından süzülerek içime hazır hale getiriliyor. Soğuk kahve içmek isteyenler için farklı aromalar da mevcut. Örneğin, vanilya, çikolata, tarçın gibi tatlarla zenginleştirilen karamel soğuk kahve, tatlı bir lezzet sunuyor. Ayrıca meyve çayları, çikolata sosu, fındık ezmesi gibi malzemelerle farklı tatlar elde edebilirsiniz. Kahve severler için birçok seçenek sunan soğuk kahve tarifleri, sıradan bir içecekten çok daha fazlasını sunarak kahve deneyimini özelleştiriyor. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.